Reiki

Reiki/Energetische behandeling                     

Reiki is een natuurlijke geneeswijze die rond 1900 is ontstaan in Japan.  “Rei” betekent Universeel en  “Ki” staat voor Levensenergie. Reiki betekent m.a.w. Universele Levensenergie.
Het was Dr Usui die de werking van de universele levensenergie voor zichzelf herontdekte in zijn zoektocht naar een antwoord op de vraag hoe men de wonderbaarlijke genezingen o.a via handoplegging kon verklaren. Hij werd hiermee de grondlegger van de The Usui System of Natural Healing.
Reiki is een heel eenvoudige en natuurlijke helingswijze. 

Cliënten liggen op een behandeltafel en via de handen, al dan niet op het lichaam geplaatst, wordt helende, universele energie gekanaliseerd en door gegeven. 
Hierdoor worden onder meer blokkades in het lichaam, zowel emotioneel als fysiek, terug in beweging gebracht. 

Reiki is een energetische, lichaamsgerichte behandelvorm waarbij weinig of niet gesproken wordt al is er uiteraard ruimte voor gesprek en duiding.
Een Reiki behandeling  is een ideale manier om uit je hoofd en het mentale te stappen en terug in diepere verbinding met jezelf te komen.

In 2003 ontving ik de inwijding tot Reiki Meester binnen de school van The Usui System of Natural Healing.
Tijdens een behandeling maak ik vaak ook gebruik van één of meerdere muziekinstrumenten, edelstenen en/of engelenkaarten.

Een behandeling duurt 90 minuten ( Inclusief inleidend en afrondend gesprek)

Prijs : 80 euro per sessie

                                                                                                                                                        Dr Mikao Usui