Over mezelf

Wie ben ik             

"Cure mis enfermedades haciendo lo que amo que es lo que soy"  Facundo Cabral

"Ik heb mijn ziektes genezen door te doen waar ik van hou want dat is wie ik ben"  Facundo Cabral

Deze zin is voor mij al lang een leidmotief en bepaalt steeds meer mijn kijk op het leven en dus ook op hulpverlening.
De vreugde te worden wie je bent: vanuit een diepe verbinding met jezelf je hart volgen met als kompas de vreugde en eenheid die we voelen wanneer we dit doen.

Mijn naam is Geertje Benoit.  Ik ben in 1963 in Colombia geboren . Tot mijn 11de heb ik in Zuid-Amerika gewoond, nadien enkele jaren in Duitsland en sinds mijn 15de in België.
Mijn verbondenheid met Zuid-Amerika is altijd gebleven. De energie en cultuur van mijn geboortegrond, de verbondenheid met Moeder Aarde, de vier elementen en al wat leeft, is een wezenlijk deel van wie ik ben en bepaalt in vele aspecten de wijze waarop ik hier en nu in het leven sta.

Doorheen mijn weg in dit leven, eigen therapie, opleidingen, workshops, reizen... heb ik mogen ervaren en ervaar ik steeds weer hoe bevrijdend het is als we de weg naar onszelf mogen terug vinden. Als we ons mogen bevrijden van valse overtuigingen over onszelf, van bewuste en onbewuste herinneringen, verwachtingen en patronen....en we terug in verbinding mogen komen met wie we werkelijk zijn.
Door onze opvoeding, dingen die we mee maken, negatieve ervaringen, ... drijven we hier vaak van weg en vervreemden we van onszelf. Onze levensvreugde neemt hierdoor af, we hebben minder energie, worden ziek of depressief of krijgen andere klachten.

Soms is het heel moeilijk om de weg naar onszelf alleen terug te vinden o.a omdat we onvoldoende afstand hebben van ons eigen verhaal, we verstrikt zitten in ons denken en ons hoofd...
Op deze momenten kan het zijn dat we, kort of langer, de hulp van een andere mens nodig hebben opdat we zelf weer in beweging kunnen komen, verder kunnen gaan, de weg naar onszelf mogen terug vinden.  

Ikzelf  ben in 1989  afgestudeerd als klinisch psychologe aan de KUL. Nadien volgde ik nog een psychoanalytische therapieopleiding in Kortenberg.
Mijn eerste werkervaring deed ik op in een opvangcentrum voor vluchtelingen en later in een integratiecentrum voor Latijns-Amerikaanse migranten.
Nadien heb ik 22 jaar in Andante, een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg, gewerkt.
Maar na 22 jaar voelde ik einde 2019 dat de tijd voor mij rijp was om andere wegen te bewandelen.
Ik voelde steeds meer het verlangen om de verschillende vaardigheden die ik doorheen de jaren geleerd heb te integreren: zowel de klassieke gesprekstherapie, het energetische lichaamswerk, Neurofeedback maar ook de verbondenheid met de natuur en dieren, rituelen en de vele invloeden die ik dankbaar meedraag vanuit Zuid-Amerika.
En zo werd KOLIMAR geboren. De vreugde van de Kolibri, de transformatie van de Mariposa ( Vlinder ) ...de vreugde te worden wie je bent.
Het samenvloeien van de rijkdom van twee culturen. Twee invloeden en culturen die ik dankbaar in mij mee draag en die nu ook in mijn werk zichtbaar mogen zijn.

Naast psychologe ben ik ook Reiki Meester en Neuroptimal trainer en heb ik ondermeer de Munay Ki en Ñusta Karpay inwijdingen mogen ontvangen.

Ik spreek vloeiend Nederlands, Spaans en Duits. Ook begeleidingen in het Frans, Engels en Portugees zijn mogelijk.

"De vreugde te worden wie je bent "